Més de 52.000 tapes servides durant l'A Tortosa d Tapes

15 Octubre, 2015

Més de 52.000 tapes servides durant l’A Tortosa d Tapes

La segona edició de la ruta gastronòmica A Tortosa d Tapes s’ha tancat amb xifres rècord de participació, tant en visitants vinguts de tota la província com en tapes servides.

La qualitat  i diversitat dels productes i ingredients emprats en les tapes elaborades pels 34 establiments participants enguany (en la primera edició en van ser 29) ha donat com a resultat 52.325 tapes servides; mil setanta-cinc tapes més que l’any passat, amb set dies menys de durada.

Unes dades que confirmen l’èxit d’aquesta edició de l’A Tortosa d Tapes i que ha superat els indicadors previstos per l’organització, la Cambra de Comerç de Tortosa, i el patrocinador oficial, Estrella Damm.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Tortosa, José M. Chavarria, assegura que volen “continuar impulsant properes edicions i projectes similars que ajuden a dinamitzar els diferents sectors, com ara l’agroalimentari i la restauració, donant a conèixer, en aquest cas, els productes i la cuina de casa nostra amb la finalitat d’obtenir com a resultat un creixement econòmic i reconeixement social”.

Pel que fa al nombre de vots per elegir les millors tapes i entrar en el sorteig de 10 lots de productes cedits pels patrocinadors (Gros Mercat, Soldebre, Sant Josep Vins, Frigorífics Lluís, Mel Múria, Germans Marín, Cambra Arrossera del Montsià, Grup Balfegó i Mistral Bonsai) fins al moment se n’han registrat més d’un miler. Però fins divendres 16 d’octubre a les 18.30 h encara es poden dipositar a la Cambra de Tortosa les butlletes per votar les tapes més populars. I el dilluns 23 d’octubre es farà el sorteig dels 10 lots de productes entre totes les butlletes dipositades a les urnes i el sorteig del lot entre totes les fotos de la ruta penjades a les xarxes socials.

El resultat del recompte de vots per al concurs de la millor tapa de tota la ruta A Tortosa d Tapes i de cada zona en concret (nucli antic, centre, Ferreries i Temple) es farà públic el dimarts 3 de novembre en un acte a la Cambra de Comerç. La millor tapa de totes participarà al concurs de la Tapa de l’Any que s’organitza a Sitges juntament amb les tapes de totes les rutes organitzades a Catalunya per Estrella Damm.

Urnes ruta A Tortosa d Tapes

Recordem que la primera persona de degustar i valorar les 34 tapes, Josep Mata, ha obtingut el premi d’un sopar per a dos persones al Restaurant Villa Retiro de Xerta (amb una Estrella Michelin).

Guanyador34tapesVillaRetiro
Josep Mata, guanyador del sopar per a 2 persones al Restaurant Villa Retiro

 

L’organització agraeix l’esforç dels establiments participants, protagonistes principals en les diferents tapes elaborades artesanalment amb productes autòctons de la indústria alimentària de les Terres de l’Ebre, així com al patrocinador oficial, Estrella Damm, per la distribució i atenció que han dispensat als establiments en tot moment reafirmant la bona imatge d’aquesta gran marca. També als suports institucionals de l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’associació Platigot, per coordinar i dur a terme les sinergies necessàries de totes les activitats organitzades.

Patrocina

Estrella Damm

Organitza

Cambra Comerç

Amb el suport de

Ajuntament Tortosa
Repsol
Platigot

Col·laboradors

  • Nacex
  • Balfego
  • Soldebre
  • Rústicas Faiges
  • Lluis
  • Toscà
  • Exclusivas La Plana